Färjestaden

Turista kalauz Färjestadenhoz

Megközelíthetőség

Färjestaden

Färjestaden az Öland sziget szárazföldi kapuja, melyet Kalmarból autóbusszal közelíthetünk meg. A buszok szinte minden órában járnak és kevesebb, mint fél óra alatt érnek Färjestadenbe, ahol több helyen is megállnak, mielőtt a végálomáshoz érnek.

Közlekedés a városban

A szárazföld felől az Ölandsbron hídon jutunk át a városka északi végéhez. Mivel az egész város párhuzamosan helyezkedik el a tengerparttal, ezért a híd lábától dél felé felé haladva jutunk el a centrumba, illetve a város túlsó végébe is. A Kalmarból érkező buszról érdemes a Storgatan vagy a Busstation megállókban leszállni, mert ezekről a helyekről már gyalogosan is elérhető minden fontosabb látnivaló.

Látnivalók a városban

Historium és Naturum a Turista irodában (Träffpunkt Öland)

Naturum

A Turista iroda épületében található a Historium, ahol Öland történelmével ismerkedhetünk meg. A több, mint 10000 éves történelmet különböző életképeken keresztül mutatják be, viaszbábokkal és lézershowval. Szintén a Turista irodában található egy másik kiállítás, mely a sziget állatvilágába és növényvilágába vezet be minket. Ez a kiállítás interaktív. Egy nagy domborzati térképen tudjuk kiválasztani, hogy a sziget mely részének élővilága érdekel minket, melyről rövid kisfilm mutatja be nekünk az ott élő jellegzetes növényeket és állatokat.

Állatkert és vidámpark (Ölands Djur och Nöjespark)

Csúszdák a vidámparkban

Ha észak felé indulunk el az Ölandsbron lábától, akkor nagyjából egy kilométerre találjuk az állatkertet és a vidámparkot. Nyáron egy belépővel látogatható mindkét kert és a jeggyel bemehetünk a dinóparkba és a strandra is. Télen csak az állatkert látogatható, de ilyenkor a belépő lényegesen olcsóbb.

Aktív pihenés

Öland szinte minde része kiválóan alkalmas a kerékpározásra. Nincs ez máshogy Färjestadenben sem, ahol biciklit a kerékpárboltban a legegyszerűbb bérelni, ha éppen kerekezni támad kedvünk.