Lund

Turista kalauz Lundhoz

Megközelíthetőség

Lund

Lund mindössze 15 km-re fekszik Malmötől, ahová legkönnyebben vonattal juthatunk el. A vonatok Malmöből nagyon sűrűn járnak, így tulajdonképpen bármikor átruccanhatunk Svédország egyik legrégebbi városába.

Közlekedés a városban

Lundon belül a látnivalók mind a centrum közelében vannak, így nem szükséges semmilyen közlekedési eszközt sem igénybe vennünk, ha szét szeretnénk nézni. Keressük meg a kimagasló katedrálist és innen induljunk felfedező útra!

Látnivalók a városban

Lundi katedrális (Lund Domkyrkan)

Lundi katedrális

A hatalmas katedrálisba való belépéskor valódi kora középkori hangulat vesz minket körül. A székesegyházat 1085-ben kezdék el építeni. Belsejében faragott kőoszlopok, a mennyezeten mozaik borítás és díszes keményfa bútorok idézik meg a múltat. A katedrális különlegessége, hogy található egy olyan óraszerkezet, mely az idő mellett a dátumot mutatja.

Archeológiai múzeum (Drottens Museet)

Az 1980-s években feltárt romkert minden nap látogatható csekély belépődíj ellenében. Láthatjuk itt Svédország legrégebbi templomának nyomait és megnézhetjük a középkori építészet számos emlékét is.

Egyetemi történettudományi múzeum (Historika Museet)

Egyetemi történettudományi múzeum

A történettudományi múzeum közvetlenül a katedrális mogott található. Vasárnap kivételével minden nap látogatható. Az épület a 19. században épült. A kiállításon számos leletet nézhetünk meg a kőkorból, bronzkorból, vaskorból. A tárlat része egy középkori kiállítás is, mely számos különleges érmét is bemutat.